Ā la Carte/Juni

Förrätter

 

Lagrad matjesfilé

rågbröd, potatis, sprött bacon, gräddfil och hackade lökar med persilja och lite brynt smör

145,-

 

Skagen

räkor, majonnäs, dill, pepparrot, rostat tågbröd och stenbitsrom

155,-

 

Sparrissoppa

knoppar, sprättägg och brynt gräddfil med lättrökt Horngädda från Skälderviken samt krutong

165,-

 

Pissaladičre

Strands Coppa på Olingegris med bakade rödbetor, getost från Vilhelmsdal och pesto

165,-

 

Varmrätter

 

Stekt Havskatt

färska rödbetor, spritärtor och mild dragon, grillad havskräfta från Skälderviken och citronsmör

300,-

 

Bakad Hälleflundra

grön sparris från Smedstorp, pepparrot och dill med vitvinssås samt forellrom 

310,-

 

Vårkyckling

salviabrynt vit sparris med syltad gurka, Alpost samt sky

295,-

 

Skånsk ryggbiff

sallad på tomater från Brännan med olivbröd och persiljesmör

315,-

Desserter

 

Södåkra rabarber

mörk chokladmousse, brownie och rostade nötter

135,-

 

Crčme brûlée

rårörda skånska jordgubbar med mynta 

135,-

 

Ostar 

Comté Extra (ko), Petit Agour (får), Chevré Affiné (get)

165,-

 

Tryfflar

Valhrona (Guanaja 70%), (Manjari 64%)

45,-

 

 

Råvarorna i denna ā la carte är närproducerade, till stor del ekologiska och i annat fall ursprungsmärkta