Ā la Carte/Okt-Nov

Förrätter

Lagrad matjesfilé
rågbröd, potatis, sprött bacon, gräddfil och hackade lökar med persilja och lite brynt smör
145,-

 

Skaldjursconsommé
lättrökt Öresundstorsk, halstrad pilgrimsmussla, jordärtskocka och trattkantarell
165,-

 

Svartsoppa
(traditionell) med krås och gåsleverkorv
165,-

 

Risotto
Strands egna coppa på Linderödsgris med rostad mandel och syltad grön tomat
175,-/265,-

 

Varmrätter

Hälleflundra
potatis-& grönkålsfritt med blomkålskräm samt löjrom
320,-

 

Skånsk Ryggbiff
bakade svartrötter, brynta svampar och stuvad spenat med muskot
335,-

 

Stekt Gås fr. Munka Ljungby
rödkål, sauterad rosenkål, sviskonbakat äpple, svartvinbärsgelé, äpplemos och sås samt brynt småpotatis från Viken
355,-

 

Desserter

Hjortron
mandelkaka, mjölkglass och mynta
135,-

 

Skånsk Äpplekaka
med vaniljsås
135,-

 

Ostar
Comté Extra (ko), Petit Agour (får), Chčvre Affiné (get)
165,-

 

Tryfflar
Manjari och Guanaja
45,-

 

 

Råvarorna i denna ā la carte är närproducerade, till stor del ekologiska och i annat fall ursprungsmärkta