Bröllopsmenyer

Bröllopsmeny/ Vår och Sommar

 

Förrätter:

”Skagen” handskalade räkor i majonnäs, dill, citron och Kalixlöjrom med husets rostade rågbröd

 

Vit sparriscrème med gravad lax, liten sallad på grön sparris och körvel samt citronmarmelad och krutonger

 

Mild kallrökt torsk och pilgrimsmussla med salladsskott, små tomater, avokado och pepparrot

 

Carpaccio på kalv med stekt havskräfta, syltad gulbeta och spenatcrème  

 

Varmrätter:

Grillad skånsk ryggbiff med svartpepparglaserade knippemorötter samt potatis- & prästostcrème, persilja och confiterad schalottenlök i sky

 

Variation på Skånskt lamm med bakade små tomater, kompott på aubergin med mild vitlök, fine herbs, rostad nypotatis och lammsky

 

Tupp från Genarp med salviastekta gulbetor och kantareller, råraka med brynt vispat senaps-& vinägersmör samt salviabuljong

 

Halstrad hälleflundra med grön sparris, spenat och grillad havskräfta, spröd västerbottenost och nypotatis i dill-/beurre blanc

 

Torskrygg med bondbönor och kronärtskockor i citron-och dragonbuljong samt potatiskompott med mild tryffel

 

Desserter:

Mjölkchokladpannacotta med jordgubbar i vaniljlag

 

Vit chokladmousse med inkokta rabarber och pistage krokant

 

Karamellbrulée med röda bär och sorbet

Bröllopsmeny/ Höst och Vinter

 

Förrätter:

Persiljerotssoppa med råmarinerad pilgrimsmussla, örtsallad med kryddkrutong samt syltad citron

 

Terrin på hälleflundra och havskräfta med rödbetscrudité, gräslök och mild saffransmajonnäs

 

Jordärtskockscrème med brynta höstsvampar, lättrökt vildandsbröst och kryddgrönt samt fikonbrioche 

 

Varmrätter:

Hjort från Skåne med brynta trattkantareller, lingongelé samt rösti pcj timjansky

 

Grillad svensk oxfilé, brynta svartrötter och kantareller med varmt persiljesmör, rösti och vinägerfläsk

 

Stekt piggvar med bondbönor och kronärtskockor i citron-& dragonbuljong samt potatiskompott med mild tryffel 

 

Dessert:

Chokladkaka med karamellpäron och  lingongrädde 

 

Äpple tarte tatin med vaniljcrème

 

Clementiner i lag med kanelglass